Elektronkus ügyintézés link

 

Mátraterenye Község Önkormányzata

MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Mátraterenye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy csökkentse az önkormányzati tulajdonú művelődési ház épületének primer energiaigényét és károsanyag kibocsátását, valamint elősegítse hatékonyabb energiahasználatát és racionálisabb energiagazdálkodását, továbbá növelje az épület energiaellátásában alkalmazott megújuló energia részarányát.

 

 

 

Mátraterenye Község Önkormányzata

 

Iskola épületének energetikai korszerűsítése

 

Mátraterenye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az önkormányzati tulajdonú iskola, tornaterem és technikaterem épületegyüttes energia felhasználásának, károsanyag kibocsátásának csökkentése, valamint hatékonyabb energiahasználatának és racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése céljából, ezzel támogatva a munkahelyek megőrzését is.

 

Mátraterenye községben a Kossuth út 143. szám alatt található az általános iskola és annak technika-, valamint tornaterme, mely épületek fejlesztése több szempontból is indokolt, annak energetikai jellemzői a korszerűnek tekintett színvonaltól messze elmaradnak.

 

A projekt keretében megvalósul az épületegyüttes energiahatékonyság-központú fejlesztése. A beruházás során utólagos hőszigetelésre és műanyag nyílászárók beépítésére kerül sor. Hőközpont automatikával programozható fűtésszabályozás kerül kialakításra, valamint a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében termosztatikus radiátorszelepek beszerelését tervezik. Az épület villamos energia fogyasztásának csökkentése/kiváltása érdekében hálózatra visszatápláló napelemes rendszer telepítésére kerül sor.

 

A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 177.692.060 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00071 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2018.06.01.-2021.12.31.

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-362-169

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Humán szolgáltatások fejlesztése Mátraterenyén és partnertelepülésein.


EFOP-1.5.3-16-2017-00040

Kedvezményezett: Mátraterenye ( konzorcium vezető), Mátramindszent, Dorogháza, Szuha és
Márkháza települések önkormányzata

Támogatás összege: 249 977 520 Ft.

A támogatás mértéke: 100 %, utófinanszírozással.

A projekt időtartama: 3 év (2018. március 1.- 2021. február 28.)

A projekt célja: a mindennapi élet során jelentkező hiányérzet enyhítését szolgáló programok,
lehetőségek biztosítása az egyének, a családok komfortérzetének, településhez való kötődésének
erősítése érdekében.

 

Mátraterenye Község önkormányzata

 

Sajtóközlemény             

Család – és gyermekjóléti szolgáltatás kialakítása mátraterenyén TOP 4.2.1-15-NG1-2016-00009

Mátraterenye Község Önkormányzata 100 %-os támogatás mellett kapott lehetőséget, hogy korszerű feltételeket biztosítson a szociális és gyermekjóléti szolgáltatás fenntartásához, üzemeltetéséhez.

 

MÁTRATERENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

Az önkormányzati ASP központ keretében biztosított szakrendszerek folyamatos, központilag biztosított jogszabálykövetése javítja az önkormányzati jogalkalmazás minőségét.

 

Mátraterenye Község Önkormányzata

 
Bölcsőde kialakítása Mátraterenyén

 

Mátraterenye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a település jelenleg kihasználatlan, funkcióját vesztett önkormányzati tulajdonú épületében bölcsőde kialakítására. A projekt célja, hogy a települési infrastruktúra fejlesztésével hozzájáruljon a lokális környezet bölcsődei ellátásának megvalósításához.

 

Mátraterenye Község önkormányzata

 


 Sajtóközlemény             

 

Mátraterenye Község Önkormányzata 70.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP 2.1.3-15-NG1-2016-00042 számú pályázati konstrukció keretében.
A projekt címe: Mátraterenye belterületi vízrendezése.
A támogatás mértéke 100 %.
A beruházás megvalósításával 1761 m árokmeder került felújításra, hogy bizonyságosan elvezethesse a nagyobb esőzések alkalmával összegyűlt csapadékvizet.
A teljes projekt tervezett fizikai befejezése: 2018. szeptember 30.

 

MÁTRATERENYEI SZIVÁRVÁNY TAGÓVODA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
 
Mátraterenye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az önkormányzati tulajdonú óvodaépület energia felhasználásának, károsanyag kibocsátásának csökkentése, valamint hatékonyabb energiahasználatának és racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése céljából, ezzel támogatva a munkahelyek megőrzését is.

 

- a kedvezményezett neve: MÁTRANOVÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

-  a projekt címe: Mátranovák és környéke kulturális maraton

-  a szerződött támogatás összege: 73 800 000 Ft

-  a támogatás mértéke (%-ban): 100 %

- a projekt tartalmának bemutatása:

 

Kedvezményezett: Mátraterenye Község Önkormányzata, 3145 Mátraterenye, Kossuth u. 178.

Projekt címe: Közösségi épület energetikai korszerűsítése Mátraterenyén

Projekt azonosító: TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00050

Támogatás összege: 42 161 484 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Megvalósítás időtartama: 2018. 01. 01– 2019 12. 22.