Elektronkus ügyintézés link

Erfa logo
 

Mátraterenye Község Önkormányzata

 

ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

Mátraterenye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az önkormányzati tulajdonú iskola, tornaterem és technikaterem épületegyüttes energia felhasználásának, károsanyag kibocsátásának csökkentése, valamint hatékonyabb energiahasználatának és racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése céljából, ezzel támogatva a munkahelyek megőrzését is.

 

Mátraterenye községben a Kossuth út 143. szám alatt található az általános iskola és annak technika-, valamint tornaterme, mely épületek fejlesztése több szempontból is indokolt, annak energetikai jellemzői a korszerűnek tekintett színvonaltól messze elmaradnak.

 A projekt keretében megvalósul az épületegyüttes energiahatékonyság-központú fejlesztése. A beruházás során utólagos hőszigetelésre és műanyag nyílászárók beépítésére kerül sor. Hőközpont automatikával programozható fűtésszabályozás kerül kialakításra, valamint a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében termosztatikus radiátorszelepek beszerelését tervezik. Az épület villamos energia fogyasztásának csökkentése/kiváltása érdekében hálózatra visszatápláló napelemes rendszer telepítésére kerül sor.

 

A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 177.692.060 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00071 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2018.06.01.-2022.12.31.

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-362-169

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.