Elektronkus ügyintézés link

ERFA
 

Bölcsöde kialakítása Mátraterenyén - TOP - 1.4.1-16-NG1-2017-00023

 

2020 | 10 | 30

Mátraterenye Község Önkormányzata

BÖLCSŐDE KIALAKÍTÁSA MÁTRATERENYÉN

Mátraterenye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a település jelenleg kihasználatlan, funkcióját vesztett önkormányzati tulajdonú épületében bölcsőde kialakítására. A projekt célja, hogy a települési infrastruktúra fejlesztésével hozzájáruljon a lokális környezet bölcsődei ellátásának megvalósításához.

Mátraterenye a szomszédos Mátranovákkal 2016. január 1-én létrehozta a Mátrai Önkormányzati Társulást. A társult önkormányzatok képviselőtestületei döntést hoztak arról, hogy fejlesztik a települési közszolgáltatásokat, javítják a településen élők életminőségét és munkába állást segítő intézményt hoznak létre, ezzel segítve az ott élők foglalkoztathatóságának javítását. A projekt keretében 12 fős bölcsőde került kialakítása, melyet a Mátrai Önkormányzati Társulás fog működtetni.

 A korábban kihasználatlan önkormányzati tulajdonú épület teljes felújításon esett át, valamint a projekt keretében megtörtént az azbesztmentesítés is. A fűtés vegyestüzelésű kazánnal és gázzal történik. Az udvar rendezésre, parkosításra került, külső bölcsődei játéktér került kialakításra a megfelelő eszközök beszerzésével. Az eszközbeszerzés tárgyát a bútorok, kötelező felszerelések, játékok és használati tárgyak képezték. A létesítmény esetében a tetőszerkezet kialakítása alkalmas arra, hogy rá megújuló energia alapú szolár rendszer kültéri elemei kerüljenek kiépítésre. A felújítás során az összes fogyatékossági csoportra vonatkozó akadálymentesítési követelmény teljesítésre került.

 Az új szolgáltatás bevezetése 6 fő számára teremt munkahelyet. A fejlesztés hozzájárul a fiatal családok jövedelmi viszonyainak javításához, munkaerőpiaci rugalmasságuk és versenyképeségük erősödéséhez, a helyi foglalkoztatásban az esélyegyenlőség növekedéséhez, illetve a település elöregedésének megállításához a szolgáltatásokban kedvezőbb élettér által. A projekt eredményeképpen javulnak továbbá a területi különbségek is.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 99.923.050 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-1.4.1-16-NG1-2017-00023 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2018.06.26.- 2020.10.31.

 

 

Bővebb információ: 06-32-362-169 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csatolmányok :
Fájl letöltése :pályázat.pdf[ ]116 kB