Elektronkus ügyintézés link

ERFA logo
 

MÁTRATERENYEI SZIVÁRVÁNY TAGÓVODA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
 
Mátraterenye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az önkormányzati tulajdonú óvodaépület energia felhasználásának, károsanyag kibocsátásának csökkentése, valamint hatékonyabb energiahasználatának és racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése céljából, ezzel támogatva a munkahelyek megőrzését is.


 
Mátraterenye Községben a Kossuth út 180. szám alatt található a Szivárvány Tagóvoda, mely épület fejlesztése több szempontból is indokolt, annak energetikai jellemzői messze elmaradnak a mai kor elvárásaitól.
 
A projekt keretében megvalósul az óvodaépület energiahatékonyság-központú fejlesztése. A fejlesztés során műanyag nyílászárokat építenek be, a homlokzat és a padlásfödém padlás oldala hőszigetelést kap, valamint napelemes rendszer kerül telepítésre a szükséges tetőrész statikai megerősítésével. A meglévő fatüzelésű kazán meghagyása mellett új kondenzációs gázkazánt telepítenek, a hőleadók pedig termosztatikus szelepekkel felszerelt lapradiátorok lesznek. A használati melegvíz-ellátást villanybojler fogja továbbra is biztosítani, azonban már a napelemes rendszer által termelt áramot felhasználva. Az azbesztmentesítés az épület bővítményét, a kazánházat érinti.   
 
Az épületbe való bejutáshoz a bejárat akadálymentesítése rámpa kialakításával, korláttal, kapaszkodóval, vezetősávval fog megvalósulni. A belső térben, az ajtók átalakításával megtörténik a közlekedők mechanikus és infokommunikációs akadálymentesítése, a burkolati vezetősávok, valamint a tájékozódást segítő információs jelzések, táblák beépítése. Az épületgépészeti helyiségből egy részt leválasztva egy akadálymentes mosdó kerül kialakításra. Az akadálymentesített parkolót az önkormányzat saját erőből fogja megvalósítani.
 
A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös.
 
A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 23.063.566 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00026 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2018.04.01.-2019.08.31.
 
 
 
Bővebb információ:

06-32-362-169

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csatolmányok :
Fájl letöltése :Mátraterenye_3.2.1 ovi.pdf[ ]150 kB