Elektronkus ügyintézés link

ERFA logo
 

Mátraterenye Község Önkormányzata

 

MÁTRATERENYEI SZIVÁRVÁNY TAGÓVODA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

Mátraterenye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az önkormányzati tulajdonú óvodaépület energia felhasználásának, károsanyag kibocsátásának csökkentése, valamint hatékonyabb energiahasználatának és racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése céljából, ezzel támogatva a munkahelyek megőrzését is.

 

Mátraterenye Községben a Kossuth út 180. szám alatt található a Szivárvány Tagóvoda, mely épület fejlesztése több szempontból is indokolt volt, annak energetikai jellemzői messze elmaradtak a mai kor elvárásaitól. A projekt keretében megvalósult az óvodaépület energiahatékonyság-központú fejlesztése. A fejlesztés során műanyag nyílászárokat építettek be, a homlokzat és a padlásfödém padlás oldala hőszigetelést kapott, valamint napelemes rendszer került telepítésre a szükséges tetőrész statikai megerősítésével. A meglévő fatüzelésű kazán meghagyása mellett új kondenzációs gázkazánt telepítettek, a hőleadók pedig termosztatikus szelepekkel felszerelt lapradiátorok lettek. A használati melegvíz-ellátást továbbra is villanybojler biztosítja, azonban már a napelemes rendszer által termelt áramot felhasználva. Az azbesztmentesítés az épület bővítményét, a kazánházat érintette. Az épületbe való bejutáshoz a bejárat akadálymentesítése rámpa kialakításával, korláttal, kapaszkodóval, vezetősávval valósult meg. A belső térben, az ajtók átalakításával megtörtént a közlekedők mechanikus és infokommunikációs akadálymentesítése, a burkolati vezetősávok, valamint a tájékozódást segítő információs jelzések, táblák beépítése. Az épületgépészeti helyiségből egy részt leválasztva egy akadálymentes mosdó került kialakításra. Az akadálymentesített parkolót az önkormányzat saját erőből valósította meg.

A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 23.063.566 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00026 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2018.04.01.-2021.03.31.

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-362-169

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csatolmányok :
Fájl letöltése :mtszte.pdf[ ]145 kB