Elektronkus ügyintézés link

 

Mátraterenye Község Önkormányzata

 

ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

Mátraterenye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az önkormányzati tulajdonú iskola, tornaterem és technikaterem épületegyüttes energia felhasználásának, károsanyag kibocsátásának csökkentése, valamint hatékonyabb energiahasználatának és racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése céljából, ezzel támogatva a munkahelyek megőrzését is.

 

Mátraterenye községben a Kossuth út 143. szám alatt található az általános iskola és annak technika-, valamint tornaterme, mely épületek fejlesztése több szempontból is indokolt volt, annak energetikai jellemzői a korszerűnek tekintett színvonaltól messze elmaradtak.

 A projekt keretében megvalósult az épületegyüttes energiahatékonyság-központú fejlesztése. A beruházás során utólagos hőszigetelésre és műanyag nyílászárók beépítésére került sor. Hőközpont automatikával programozható fűtésszabályozás került kialakításra, valamint a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében termosztatikus radiátorszelepek kerültek beszerelésre. Az épület villamos energia fogyasztásának csökkentése/kiváltása érdekében hálózatra visszatápláló napelemes rendszer telepítésére került sor.

 A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös.

 A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 148.378.710 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00071 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2018.06.01.-2021.05.31.

 Bővebb információ:

06-32-362-169

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.