Elektronkus ügyintézés link

ERFA logo
 

Mátraterenye Község önkormányzata

 


 Sajtóközlemény             

 

Mátraterenye Község Önkormányzata 70.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP 2.1.3-15-NG1-2016-00042 számú pályázati konstrukció keretében.
A projekt címe: Mátraterenye belterületi vízrendezése.
A támogatás mértéke 100 %.
A beruházás megvalósításával 1761 m árokmeder került felújításra, hogy bizonyságosan elvezethesse a nagyobb esőzések alkalmával összegyűlt csapadékvizet.
A teljes projekt tervezett fizikai befejezése: 2018. szeptember 30.



 

A közel 2000 lelket számláló település Nógrád megye északkeleti szélén, a Zagyva-völgyben, a Mátra és a Medves- hegység között található. Ahogyan azt már a Bátonyterenyei Kistérség részéről 2009-ben elkészített, kistérségi szintű helyzetfeltárás bemutatta, az önkormányzati tulajdonú belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat kiépítettsége, állapota Mátraterenyén nem megfelelő. A hiányzó, illetve elavult vízelvezető-rendszer hiányosságai évről évre egyre növekvő problémát jelentenek az önkormányzat számára. A csapadékvíz nem megfelelő elvezetéséből adódó helyi vízkárok jelentős anyagi károkat okoznak mind az önkormányzati, mind a magántulajdonokban. Átfogó cél a település belterületi csapadékvíz elvezetési rendszerének fejlesztése, környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, a helyi vízkár veszélyeztetettség csökkentése, a további környezeti káresemények megelőzése.

A munkálatok júliusban kezdődtek meg, a műszaki átadásra november 30-án került sor.

 

Bővebb információ:

32/362-169

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.